Nikon instaleaza Android pe camerele compacte

Nikon instaleaza Android pe camerele compacte

Nikon P7700

Daca tot avem smartphone-uri Android cu camera foto de ce sa nu existe si camera foto cu Android. Cam asta a fost logica lui Nikon cand a gandit noua serie de aparate fotot compacte. Nevoia a venit de la necesitatea utilizatorului de a se mandri aproape instant cu fotografiile facute, uploadandu-le pe retelele de socializare. Acum acest lucru este posibil direct de pe aparatul foto.

Recunosc, si eu am facut poze doar pentru a le urca pe Facebook si atunci am folosit telefonul in pofida faptului ca aveam cu mine o camera foto buna. Acum Nikon spune ca ale lui sunt primele aparate foto din lume ce folosesc acest sistem de operare, eu stiu din experienta ca „lauda de sine nu miroase a bine” si pot sa garantez ca exista un chinez mic, acolo in China lui, care a facut deja un astfel de aparat foto.

nikon aparate foto Android

Seria de aparate nou lansate cuprinde S800c, P7700, S01, S6400 si L610. Primele doua se zice ca ar fi destinate profesionistilor… chiar daca nu sunt un profesionist stiu sigur ca DSLR-urile sunt pentru acestia de mai sus. Cert este ca detin functii de control manuale a focalizarii si expunerii, care sunt binevenite pentru oricine doreste sa invete cum sa faca cu adevarat o poza de calitate.

Nikon Android S800cCelelalte 3 modele se preteaza pentru simpla activitate de point-and-shoot si au de asemenea capabilitati de filmare FullHD ca si primele doua. Sunt destul de impresionat insa de inventivitatea producatorului care a decis sa echipeze camerele foto si cu GPS si cu un ecran touchscreen pentru a oferi o experienta completa utilizatorului. Ba chiar camerele dispun si de 2 GB memorie interna pentru aplicatii. Sunt curios daca pot fi folosite si ca audio/video player pentru o experienta completa Android.

Citește și: