24 mart. 2012 | 01:36

Rovio: Angry Birds Space ocoleste Windows Phone

ACTUALITATE
Rovio: Angry Birds Space ocoleste Windows Phone

angrybirds_space

Intr-un interviu acordat celor de la Bloomberg in aceste zile, Peter Vesterback, Chief Marketing Office la Rovio, a stat sa le explice motivele care stau la baza deciziei de a nu mai porta noul Angry Birds pe Windows Phone.

„Suntem numarul 1 in magazinul de aplicatii pentru Windows Phone, dar este un efort imens sa oferi support pentru joc si trebuie sa rescrii complet aplicatia.” – asa a inceput Peter Vesterback interviul oferit la doar o zi dupa lansarea cu succes a noului joc din seria Angry Birds pe iOS, Android, Windows si OS X.

E adevarat, primul joc din serie este cea mai populara aplicatie pentru terminalele cu Windows Phone, insa din cauza efortului de a porta respectiva aplicatie, efort care a implicat un ajutor semnificativ din partea unor ingineri de la Microsoft, Rovio nu mai vrea sa repete experienta. Ca urmare, Angry Birds Space nu va putea fi jucat pe posesorii, de exemplu, celui mai nou smartphone de la Nokia.

„Daca te uiti la numarul de activari, iOS-ul celor de la Apple si Android-ul sunt mai populare detasat decat orice alta platforma. Vrem sa fim pe toate ecranele, dar trebuie sa avem in vedere si costurile asociate portarii pe platforme mai putin populare. Ca sa oferi suport pentru Windows Phone e multa munca.”

„Acest eveniment este ingrijorator pentru dezvoltarea Windows Phone, deoarece sugereaza ca Rovio nu are incredere in viitorul platformei”, spune un analist de piata pe numele de Richard Windsor, plecand de la aceasta afirmatie a CMO-ului Rovio. Concluzia este pe cat de evidenta, pe atat de ingrijoratoare. „Avand in vedere ca versiunea standard este deja pe primul loc in app store-ul de Windows Phone, acesta este un indicator puternic ca nimeni sa nu se astepte sa mai castige bani din programarea de aplicatii pentru aceasta platforma.”

Desi Microsoft va face probabil eforturi considerabile pentru a convinge compania sa porteze noua aplicatie pe Windows Phone, cei de la Rovio par foarte hotarati. Oare vor reusi?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele