09 oct. 2012 | 10:05

Produsele Trendnet disponibile in Romania prin Domo

ACTUALITATE
Produsele Trendnet disponibile in Romania prin Domo

Trendnet

Incepand de ieri Trendnet si-a facut intrarea in mod oficial la noi in tara prin magazinele Domo. Stiu ca pana acum produsele sale erau de gasit si in alte magazine insa acest lucru se datora in speta distribuitorilor, acum insa va importa in mod direct primul punct de vanzare fiind reteaua de magazine Domo. Sunt sigur de asemenea ca ati auzit de ei pana acum, cel putin acum 6-7 ani era mare „bataie” pe routerele si switch-urile acestora mai ale din cauza faptului ca foloseau o carcasa metalica si pentru ca aveau un pret foarte bun de vanzare. Daca nu ma inseala memoria erau printre cele mai bine vandute produse la Depozitul de Calculatoare.

TEW-800MBNoua serie de produse ce va fi disponibila catre public include routere WiFi, convertoare Media Center, camere IP si adaptoare de retea Powerline. De retinut este faptul ca Trendnet este o companie cu peste 20 de ani experienta in domeniul de retelistica si care are sediul central in Statele Unite, precum si birouri in aproape toata lumea. Produsele cu care se mandresc cel mai mult sunt desigur cele ce functioneaza in baza noului standard 802.11ac si vor fi disponibile in curand, insa si cu cele care sunt deja pe piata si folosesc standardul 802.11n 900. Diferenta intre cele doua standarde va fi majora, atat din punct de vedere al vitezei de transfer cat si din punct de vedere al acoperirii semnalului. Daca pentru actualul standard routerul emite semnalul uniform, noul 802.11ac va putea emite semnalul diferentiat „cautand” intr-un fel directia dispozitivelor conectate la acesta, dupa cum prezinta si schema de mai jos. Acest lucru poate oferi diferente de 3 ori mai mari pentru viteza si acoperire.

beamdiagrams

Din gama routerelor un model specific prezinta un interes major, Trendnet TEW-712BR, un router care vine direct de la producator ca si declarat Open Source si care va permite instalarea unor firmware-uri specifice pentru a debloca anumite functii. Ce am aflat in plus este ca va veni cu un procesor Qualcomm si va suporta pentru inceput deoar OpenWRT si ulterior DDWRT ca si sisteme de operare, iar daca este primit bine de catre public va primi si un upgrade de memorie pe viitor.

Segmentul de camere IP contine atat modele pe WiFi cat si pe LAN, modele cu senzori de Infrarosu sau senzori cu rezolutie de 1.3 sau 2 Megapixeli, echivalentul rezolutiei de 1280×800 sau 1920×1080. O parte din camerele IP suporta inregsitrare pe carduri microSD, toate detinand un soft intern ce permite controlul si captura de pe PC. Acum, in functie de pret acestea pot suporta inregistrare motionJPEG, MP4, sau respectiv H.264 pentru cele mai scumpe modele. Interesante sunt noile modele Cloud Companion care se instaleaza foarte usor chiar si de catre utilizatori neexeperimentati si functioneaza prin internet pentru supravegherea casei sau a gradinii atunci cand sunteti plecati, si beneficiaza de un pret modic fata de celelalte modele, pana in 100 dolari, pentru cea mai ieftina varianta.

CloudCams_1