TRENDnet pregateste un router ieftin OpenSource – TEW-712BR

TRENDnet pregateste un router ieftin OpenSource – TEW-712BR

TEW-712BR_pressPana acum exista o multime de routere ce suporta diferite firmware-uri „speciale” ce aduc un plus de functionalitate. Oficial insa, nici unul dintre ele nu este suportat sau recomandat de producator. TRENDnet s-a gandit ca si comunitatea de programatori merita un dispozitiv ce suporta in mod nativ aceste versiuni de software asa ca va lansa in curand un model numit TEW-712BR, special pentru acestia. Routerul suporta viteze conform standardului 802.11n de maxim 150 Mbps si aproape orice firmare doreste clientul sa instaleze pe acesta.

Daca nu stiti despre ce e vorba, aflati ca routerele folosesc in principal un sistem de operare bazat pe linux, si se comporta destul de mult ca si un mini computer. Routerul vine in principal cu software-ul instalat de producator, acea interfata pe care o accesati prima data cand faceti setarile de retea, si care poate fi schimbata sau imbunatatita de programatori priceputi.

TRENDnet TEW-712BR promite functionalitati de tip NAS, imprimante USB, sau conectarea de camere de supraveghere direct la acesta. Producatorul este de parere ca in loc sa blocheze accesul la firmware, mai bine ofera posibilitatea utilizatorilor priceputi sa il imbunatateasca. Asadar OpenWRT ofera acces la sistemul de fisiere si la partitia ROM-ului. In sfarsit un producator caruia i-a venit mintea la cap, ca sa spun asa, si care a realizat ca viitorul acestor dispozitive sta in mare parte dezvoltatorilor independenti.

Citește și: