Problema dintre Apple si Microsoft ia amploare

Problema dintre Apple si Microsoft ia amploare

Ieri eram convins ca update-ul la SkyDrive este motivul unor dezbateri finaciare aprinse intre Apple si Microsoft , realitate este din pacate mai grava.

Apple si Microsoft Office

Cei de la AllThingsD au informatii cum ca Apple refuza sa mai posteze update-uri la mai multe aplicatii Microsoft, printre care si SkyDrive, din motive ce tin de iminenta suita Office for iOS. Dupa cum am anuntat cu cateva luni in urma, Microsoft Office pentru iPhone si iPad va fi o aplicatie gratuita ce va include doar posibilitatea de a vizualiza documente. In cazul in care sunteti un utilizator ce-si doreste optiuni de editare veti fi nevoit sa aveti un abonament la Office 365. De aici incepe scandalul.

In teorie respectivul abonament il puteti face de pe PC si va puteti autentifica pe aplicatia de iPhone ulterior. In practica insa, Microsoft spera sa castige mai multi abonati prin introducerea unui modul de inregistrare in-app pentru iPhone si iPad. Problema este ca regulamentul dezvoltatorilor Apple spune ca 30% din orice venit castigat dintr-o aplicatie comercializata in App Store trebuie sa ajunga la Tim Cook&Co. Cu toate ca procentul de 30% este batut in cuie de foarte mult timp, Microsoft vrea sa negocieze o valoare mai mica. Pentru simplul fapt ca poate, Apple refuza orice negociere.

In definitiv Apple si Microsoft au fost parteneri de foarte mult timp si ar fi pacat sa se certe grav pentru niste procente. In alta ordine de idei insa, aici se aplica vorba unui prieten de al meu, ,,Totul pana la bani.”