NVIDIA a anuntat GeForce GTX 670, ASUS lanseaza prima placa video

NVIDIA a anuntat GeForce GTX 670, ASUS lanseaza prima placa video

GeForce_GTX_670_top-1 (Large)

Dupa ce a rupt gura targului cu GTX 690, NVIDIA lanseaza GeForce GTX 670, un nou chipset care calculeaza o medie aproape perfecta intre performanta ridicata si consum redus de energie. Vorbim despre al treilea GPU creat de companie cu arhitectura Kepler si contine instrumente prezente in placa video GTX 680.

Dupa spusele NVIDIA, GeForce GTX 670 reuseste sa-si depaseasca rivalul direct de la AMD cu brio pe segmentul de pret. Cu un spor de performanta de 45% si un consum de energie cu 18% mai mic in comparatie cu AMD HD Radeon 7950, noul chipset nu ar trebui sa aiba nici un fel de problema in a-si castiga adepti. Pe partea de consum, TDP-ul GTX670 a fost de 200 170 wati, in timp ce in cazul AMD vorbim de 200 wati.

Tot NVIDIA se lauda cu faptul faptul ca in 25 dintre cele mai populare jocuri si benchmark-uri noua sa solutie construita pe 28 nanometri este comparabila la performanta cu varful de gama single GPU de la AMD.

GeForce_GTX_670_3qtr-1 (Large)

La scurt timp dupa anuntul NVIDIA, ASUS a lansat deja prima placa video bazata pe GTX 670, intitulata DirectCu II TOP. Reprezentata mai jos, placa foloseste un sistem unic de racire, cu doua ventilatoare de 90 mm, si se distanteaza considerabil de designul de referinta al celor de la NVIDIA.

In ceea ce priveste noul model, ASUS se lauda cu faptul ca propria solutie de racire este mai silentioasa decat designul de referinta NVIDIA si ca GTX670 DirectCu II TOP este o placa cu temperaturi cu 20% mai mici in comparatie cu versiunea oficiala a placii.  Pe partea de frecvente, desi este disponibila si o placa DirectCu II Standard tactata dupa specificatiile NVIDIA, versiunea TOP este supratactata considerabil. Viteza core-ului este de 1110 MHz, in comparatie cu 915 MHz standard. In mod boost, daca viteza specificata de NVIDIA este 980 MHz, in varianta DirectCu II TOP de la ASUS aceasta a ajuns la 1137 MHz. Memoria este tactata la 6 GHz.

Desi nu avem preturi pentru tara noastra referitoare la versiunile DirectCu II Standard si DirectCu II TOP, in SUA preturile sunt de 400, respectiv 420 dolari.ASUS

Citește și: