Nokia Lumia Tab cu Windows 8 la sfarsitul lui 2012?

Nokia Lumia Tab cu Windows 8 la sfarsitul lui 2012?

Digitimes, cei care au primit de curand informatii despre Nexus Tablet, vin cu alte leak-uri, de data asta despre o tableta ceva mai interesanta. Este vorba despre primul astfel de dispozitiv din ograda Nokia, care va rula urmatorul sistem de operare de la Microsoft: Windows 8.

Conform informatiilor pe care le-au primit cei de la Digitimes, se pare ca numele noii tablete va fi Nokia Lumia Tab si va avea la baza un procesor dual-core de la Qualcomm. Luand in considerare acest lucru, tableta va rula versiunea pentru procesoare ARM a noului Windows, ceea ce inseamna ca va putea rula doar aplicatii scrise special pentru aceasta arhitectura. Display-ul va avea diagonala de 10 inci, iar productia nu va fi realizata in fabricile Nokia.

Pentru manufactura, compania finlandeza pare sa fi apelat la Compal Electronics, care va realiza primele 200.000 de unitati. Conform acestor informatii, tableta este asteptata in trimestrul al patrulea din 2012, simultan sau la scurt timp dupa lansarea lui Windows 8. Scopul acestui dispozitiv este sa ofere o alternativa din partea Microsoft la iOS si Android pe piata tabletelor.

Citește și: