Google si ASUS pregatesc Nexus Tablet? De ce ar fi Asus alegerea perfecta?

Google si ASUS pregatesc Nexus Tablet? De ce ar fi Asus alegerea perfecta?

ASUS pregateste prima tableta oficiala Google, intitulata Nexus Tablet, conform surselor site-ului Digitimes. Programata, se pare, pentru a fi dezvaluita in mai, tableta Nexus va veni cu Android Ice Cream Sandwich Vanilla si va include un display de 7 inci.

Pana aici toate bune si frumoase, insa cel mai interesant este probabil pretul la care presupusa tableta va fi lansata. Nexus Tablet va ataca direct Amazon Kindle Fire, la un pret intre 199 si 249$/euro. Avand in vedere ca vom avea de-a face cu o tableta oficiala din partea Google, care va rula adevaratul Android, cu siguranta Nexus Tablet va fi mult mai atragatoare decat Fire, in conditiile in care cea din urma nu ofera performanta ridicata si obliga la cumpararea de continut media de la Amazon.

In incercarea de a gasi un partener pentru tableta, Google a apelat la mai multi producatori de dispozitive cu Android din zona Taiwanului, primii fiind HTC si Acer. Cei de la HTC au refuzat ocazia de a realiza Nexus Tablet, intrucat ar acapara din vanzarile altor produse similare pe care le au pe piata, in timp ce Acer nu dispune de resursele necesare pentru dezvoltarea unui astfel de dispozitiv. Chiar daca nu a fost prima alegere, se pare ca ASUS a fost compania care a spus „da” acestei ocazii.

Daca ne uitam putin in trecut, este destul de clar de ce ASUS ar fi acceptat. Seria de tablete Transformer a devenit in numai cateva luni una dintre cele mai apreciate pe acest segment de piata al tabletelor cu Android, iar Transformer Prime a fost prima tableta cu Android Ice Cream Sandwich.

Acum, cand exista posibilitatea de a lucra cu Google pentru a realiza un nou produs, ASUS are sansa sa invete cum sa integreze mai bine hardware-ul cu software-ul. Aceasta experienta se va aplica apoi cu siguranta in produsele din viitor ale companiei si ar putea pozitiona ASUS pe primul loc in topul producatorilor de tablete cu Android.

Faptul ca Google nu a continuat parteneriatul cu Samsung pentru un nou produs Nexus nu este de neinteles. Compania coreeana dispune deja de o linie de tablete consacrate, Galaxy Tab, dar si de alte produse de acest gen precum Galaxy Note.

Conform acelorasi surse, Nexus Tablet va fi dispozitivul pe care va fi demonstrata adevarata putere pe care noul ecosistem Google Play o are. Astfel, Google poate in sfarsit sa demonstreze ca este capabila sa concureze cu serviciile de distributie de media ale Apple si Amazon.