Nokia a reusit sa vanda divizia de lux – Vertu

Nokia a reusit sa vanda divizia de lux - Vertu

In luna decembrie a anului trecut anuntam faptul ca Nokia vroia sa vanda Vertu – divizia de telefoane exclusiviste a companiei. Aproape un an mai tarziu se pare ca a reusit.

Nokia Vertu vanzare

Dupa o cautare de lunga durata a unui client si in final vanzarea Vertu catre compania cu capital privat EQT VI, Nokia a renuntat la toate drepturile pe care le avea legate de aceasta divizie. Pentru a nu uita de unde a  pornit, ca si suvenir, Nokia pastreaza un procent de 10% din Vertu si promite sa transfere 1000 de angajati din structurile Nokia in structurile Vertu.

CEO peste noua companie este Anssi Vanjoski, un fost VP la Nokia care are acum prima ocazie de a se face remarcat. Intrebarea fireasca ar fi legata de ce se va alege cu fitoasele terminale Vertu. Multe zvonuri indica trecerea de la Symbian la Android a acestor telefoane placate cu aur si alte metale/pietre pretioase. Din pacate, in primul rand nu s-a confirmat acest zvon si in al doilea rand ramane sa vedem daca nu vor exista presiuni ulterioare care sa impinga gama Vertu catre un viitor bazat pe Windows Phone.

Citește și: