28 feb. 2012 | 12:25

Nokia 808 si ai sai 41 de megapixeli

ACTUALITATE
Nokia 808 si ai sai 41 de megapixeli

nokia-808-pureview

Daca ieri vorbeam despre realizarile Nokia din cadrul WMC 2012, astazi a venit timpul sa ne minunam in fata noului Nokia 808 cu a lui camera de „doar” 41 de megapixeli.

Da ati auzit bine, discutam de o camera capabila sa redea un nivel incredibil al detaliilor printr-o tehnologie de interpolare a pixelilor. Practic rezultatul consta in imagini de 5 megapixeli bogate in detalii, asa cum nici un alt terminal de pe piata nu reuseste sa reproduca la momentul actual.

Dar oare aveam nevoie de asa ceva pe piata? Oare cati dintre noi chiar isi folosesc telefoanele si pe post de aparate foto in vacante sau la evenimente? Majoritatea producatorilor au subestimat oarecum valoarea camerelor integrate in smartphone-uri, cel mai bun exemplu fiind Galaxy Nexus, insa acum Nokia iese din umbra cu o lovitura la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Razboiul smartphone-urilor pare imposibil de castigat de catre producatorul finlandez, cel putin pana la aparitia noilor terminale cu Windows 8, asa ca ataca printr-o diferentiere categorica: saltul de la 12 sau 14 megapixeli la 41.

Ramane sa vedem in ce masura Nokia 808 PureView, acest nou semi-smartphone bazat pe Symbian, va reusi sa faca furori in randul pasionatilor de fotografii si cati dintre acestia vor gasi potrivit sa cheltuie aproximativ 450 de euro pe un asemenea aparat foto/telefon.

Mai jos aveti cateva exemple de fotografii realizate cu ajutorul camerei „monstru”. Daca doriti sa descarcati imaginile la rezolutia originala puteti face acest lucru accesand acest link.
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Nokia 808 PureView/”/]