20 nov. 2012 | 08:40

Nintendo Wii U si update-ul „caramida” din prima zi

ACTUALITATE
Nintendo Wii U si update-ul

Noua consola a celor de la Nintendo nu este perfecta. Orice Nintendo Wii U are mari sanse sa se defecteze iremediabil in prima zi de utilizare din cauza unei greseli de proiectare software a japonezilor.

Nintendo Wii U Brick 0 day update.

Fara a intelege cineva gestul celor de la Nintendo, in momentul in care integrati pentru prima oara consola in reteaua wireless din casa sunteti invitat la un update de firmware de 5GB. Aceasta informatie a devenit publica in prima zi dupa lansare cand mai multi utilizatori si-au dat seama ca nu puteau beneficia de functionalitatea online a consolei fara update-ul respectiv. Fara acesta nu puteti sa va jucati decat jocurile ce vin pe discuri.

Cum se intampla de obicei cu update-urile de firmware, problemele au inceput sa apara atunci cand a picat internetul in timpul update-ului sau atunci cand a picat curentul. Surprinzator in cazul unui produs atat de scump este faptul ca noua consola nu vine cu nici un sistem de prevenire al defectiunilor de acest gen. Dupa ce ca vorbim de un update imens la 5 GB multe console s-au transformat subit in „caramizi”, din simplul fapt ca utilizatorii lor au avut ghinionul sa aiba o fluctuatie de curent in timpul update-ului. Pentru ca lucrurile nu puteau deveni decat mai complicate din acest moment, grija pe care trebuie sa o aveti vis-a-vis de acest update dureaza mai mult de o ora, de la inceputul pana la sfarsitul instalarii acestuia.

Nu se cunoaste momentan amploarea fenomenului, insa un numar destul de mare de utilizatori si-au manifestat frustrarea pe Twitter in legatura cu aceasta situatie descrisa mai sus. Nintendo inca nu a oferit nici o scuza oficiala pentru problema pe care a creat-o, insa, speram totusi ca firmware-ul „magic” nu va intarzia sa apara, si va fi facuta publica o metoda de deblocare a consolelor care au avut deja de suferit pana acum.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele