Muncitorii de la Foxconn nu vor sa munceasca mai putin

, 01 Apr, 10:30

foxconn

Ati citit bine. Marea problema confirmata deja de mai multe website-uri, printre care si Reuters, este ca mai multi angajati Foxconn si-au exprimat nemultumirea fata de restrictiile referitoare la numarul de ore suplimentare implementate recent.

„Suntem aici sa muncim, nu sa ne jucam, asa ca venitul nostru este foarte important” – acestea au fost cuvintele unui angajat intervievat zilele trecute, dupa ce s-au introdus noi reguli legate de orarul de munca al celor 1,2 milioane de angajati la Foxcoon.

Mai precis, saptamanal, toti angajati sunt restrictionati la 49 ore de munca, cu tot cu ore suplimentare, in timp ce lunar un angajat nu mai are voie sa depaseasca 36 de ore suplimentare. Deciziile vin dupa ce mai multe fundatii si companii de presa au atras atentia asupra conditiilor de munca grele din fabricile unuia dintre cei mai importanti producatori de produse Apple.

„Aceasta este o companie buna pentru care sa lucrezi, deoarece conditiile de munca sunt mai bune fata de multe alte fabrici mai mici” – au fost cuvintele unui angajat in varsta de 21 de ani,  pe numele de Huang Hai, care lucreaza deja de 2 ani in cadrul companiei Foxconn.

Avand in vedere salariile mici, adevarul s-ar putea sa fie undeva la mijloc. Desi eforturile depuse de angajati in multe situatii sunt supraomenesti in aceste fabrici, pe de alta parte este normal ca acestia sa doreasca sa isi rotunjeasca veniturile.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Ce inseamna salarii mici? 1200 RON in medie ar fi un salariu mic?
Ce sa mai zicem de medicii si profesorii nostri?
Hai sa nu le mai plangem de mila chinezilor.
Sursa pentru nivelul de salarizare mai jos:
http://usa.chinadaily.com.cn/2012-04/02/content_14970269.htm

Radu Neagu

Nu le plange nimeni de mila, e un fapt din care reiese o stire. Aici nu e blog sa ne exprimam frustrarile.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail