Google a promis: Android gratis inca cel putin 5 ani

Google a promis: Android gratis inca cel putin 5 ani

google-android

Ca o conditie pentru ca achizitia Motorola de catre Google sa fie aprobata in China, Google a fost obligata sa se angajeze ca nu va cere bani pentru sistemul de operare Android pentru cel putin 5 ani.

Desi nu au existat zvonuri in acesta directie, incercand sa previna tratamentul preferential al Google fata de Motorola cand vine vorba de platforma Android, Google a trebuit sa promita ca achizitia nu va influenta situatia actuala.

Google nu detine Android-ul. Open Handset Alliance este organizatia responsabila de dezvoltarea Android si creatorul initial al platformei. Desi Google are un rol important de spus in evolutia sistemului, fiind cel mai important membru al organizatiei, cererea Chinei este un pic dubioasa, avand in vedere faptul ca nu le-ar fi prea usor celor de la Google sa inchida platforma. Nici nu i-ar avantaja, de altfel.

Cu toate ca achizita Motorola de catre Google a inceput in urma ca aproape un an, abia dupa aceasta confirmare a intrat in linie dreapta, urmand ca in zilele urmatoare sa se si finalizeze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: