Miracast – Cel mai important concurent pentru AirPlay devine realitate

Miracast - Cel mai important concurent pentru AirPlay devine realitate

Pentru ca a trecut deja prea mult timp de cand Apple foloseste AirPlay ca un avantaj semnificativ de marketing, comunitatea producatorilor de Android s-ar putea sa fi gasit solutia prin standardul Miracast Display.

nvidia tegra miracast

Creat si definit ca stadard de catre WiFi Alliance, Miracast se pare ca a inceput sa fie privit cu ochi buni de producatorii de televizoare precum Sony, Samsung sau LG. Acest aspect este foarte important deoarece in cateva luni avem toate sansele sa vedem TV-uri cu Miracast integrat care-ti vor permite sa faci streaming wireless de continut de pe un Galaxy S III sau Nexus 4.

In cazul Samsung, desi ne asteptam sa vedem tehnologia intr-o mare parte din noile modele ale brandului, in cazul seriei Echo-P de TV-uri deja s-a confirmat prezenta noului standard. Daca aveti un TV mai vechi si vreti sa profitati de Miracast Display, Sony sau LG deja au primit aprobarea si vor lansa doua adaptoare USB cu o functionalitate asemenanatoare cu cea din Apple TV. Mai precis, daca folositi Apple TV-ul doar ca o unealta de streaming, un stick USB pentru TV s-ar putea sa fie mai accesibil decat cei 550 lei pe care ii platiti in tara noastra pentru gadgetul creat de Apple.

Cu toate ca nu avem niste planuri de lansare bine definite vis-a-vis de dispozitivele compatibile cu noua tehnologie, inceputul anului urmator este cea mai probabila varianta.