Microsoft te obliga la update – Windows Phone 7.5 nu va mai fi optional

Microsoft te obliga la update - Windows Phone 7.5 nu va mai fi optional

WindowsPhone7

Microsoft face ultimele pregatiri inainte de a-si obliga utilizatorii sa faca trecerea de la Windows Phone 7 la Windows Phone 7.5.

In curand, Windows Phone 7.5 nu va mai fi optional. Daca aveti un smartphone cu sistem de operare Windows Phone 7 si refuzati sa faceti update la WP 7.5, veti pierde posibilitatea de a cumpara aplicatii noi din Marketplace si riscati sa nu le mai puteti actualiza nici pe cele pe care le aveti deja. Desi informatia a mai fost vehiculata in trecut, un nou post pe blog-ul WindowsTeam confirma proximitatea respectivului eveniment.

Update-ul nu vine fara probleme. Desi o parte din utilizatori nu au avut pana de curand posibilitatea de actualiza sistemul de operare al smartphone-urilor cu WP, foarte multi utilizatori au evitat cu buna stiinta upgrade-ul la Windows Phone 7.5. Motivul?

Multi dintre cei care au instalat update-ul s-au plans ca le dispare tastatura virtuala. Pe unul din forumurile Microsoft un utilizator a afirmat: „Problema cu tastatatura care dispare este absurda”.

Si partenerii Microsoft poarta o parte din vina. Dupa ce a fost sesizata prima oara problema cu tastatura, Microsoft a incercat sa fie operativ si a lucrat la un update. Din pacate, update-ul cu numarul 8107 de la Microsoft a trebuit sa treaca pe la operatorii de telefonie inainte sa ajunga pe terminale, motiv pentru care au existat intarzieri teribile. Utilizatorii de Windows Phone 7.5 de pe AT&T – cel mai important operator de telefonie partener Microsoft in SUA, nici astazi, la 3-4 luni distanta de la eveniment, nu au primit patch-ul.

Pe terminalele Apple acest lucru nu s-ar fi intamplat niciodata datorita sistemului centralizat de update-uri care sunt livrate utilizatorilor de iOS de pe intreaga planeta in aceeasi zi.

In definitiv, merita sa retineti ca va mai exista un preaviz cu cateva zile inainte de „D-Day”, anuntat pe acelasi WindowsTeamBlog.

Citește și: