Microsoft se zgarceste cu Windows 8 – ofera functii de baza contra cost

, 05 Mai, 11:31

Microwaved-DVD-2Ieri anuntam ca Microsoft a ajuns la o intelegere cu Dolby pentru includerea suportului pentru decodarea formatului Dolby Digital Plus in Windows 8, dar se pare ca inca nu s-au terminat surprizele legate de redarea de continut multimedia din urmatorul SO Microsoft. Intr-un nou post pe blogul Building Windows 8 se detaliaza cate elemente noi, negative, legate de sistemul de operare.

Pe langa faptul ca Windows 8 nu va veni cu o interfata Media Center, acum a devenit public si faptul ca va lipsi suportul pentru redarea DVD-urilor.

Microsoft a accentuat faptul ca se va axa mai mult pe redarea contintului online si a justificat neincluderea functiei de redare a DVD-urilor prin costurile de licenta foarte mari la care se mai adauga o scadere a popularitatii utilizarii DVD-urilor pe PC-uri.

Ca urmare, Windows 8 va include suport pentru H.264, VC-1, MP4, AAC, WMA, MP3, PCM si, cum am mentionat ieri, Dolby Digital Plus.

Desi in 9 din 10 cazuri daca achizitionati un desktop sau notebook cu o unitate optica primiti si o aplicatie software pentru redarea DVD-urilor, pe langa faptul ca exista solutii software gratuite, Microsoft vine cu o alternativa bizara.

Daca VLC, Media Player Classic sau KMplayer nu se potrivesc stilului vostru de viata, nu vreti mai bine ca, pe langa 1000 de lei pe un sistem de operare, sa mai cheltuiti 100-200 lei pentru a putea reda un DVD folosind o interfata banala? Aceasta este solutia Microsoft care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a achizitiona direct din Control Panel – Add Features to Windows 8 cateva pachete cu functii care erau gratuite. Sau, ma rog, pana acum erau incluse in pret.

Asadar, din noul Windows veti putea achizitiona un Pro Pack sau un Media Center Pack care va va permite sa vedeti DVD-uri in Media Center, dar si sa va uitati la TV daca aveti un TV Tuner. Care va fi pretul acestor pachete de functii extrem de utile si de interesante? Microsoft mai amana un pic raspunsul la aceasta intrebare.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Treceti fratilor pe Linux – Open Source plus ceva aplicatii foarte bune (in Linux) care dau clasa windosului…. Aaaa, uitasem, multe jocuri sint pentru windos….

Porcarie mai mare ca Linux nu exista. 90% din comenzi trebuie scrise in terminal. Nu mi-as instala Linux nici daca m-ar plati ei.

Prietene, habar n-ai ce vorbesti ! Multe sisteme Linux moderne au o interfata grafica similara cu Windows (ba, mai mult, ofera facilitati de personalizare mult superioare Windows-ului), dispun de functii automatizate de instalare/dezinstalare a soft-ului, permit chiar instalarea unor programe scrise pentru Windows (prin intermediul Wine/Play on Linux), dispun de o paleta larga de aplicatii instalabile etc. Nu in ultimul rand, o data cu sistemul de operare se instaleaza si majoritatea aplicatiilor de care avem nevoie. Ce e drept, exista si dezavantajul ca anumiti producatori de hardware (tunere TV externe, imprimante-acannere s.a.m.d) nu scriu si drivere/aplicatii pentru Linux. Dar o vor face, in masura in care numarul utilizatorilor de Linux va creste.

iosif visarionovici giugashvili

copchilu’, iti zice un atehnic in calculatoare, incearca o distributie recnta si vorbeste dupa aia. in win 7, mi-a trebuit o juma’ de ora sa gasesc fereastra unde sa bag ip-ul static, cu linux, in 25 de minute am un sistem „la cheie” in care nu mai trebuie sa pierd o juma’ de zi sa bag drivere si ofis.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail