Microsoft a ajuns la pace cu Dolby: Windows 8 vine cu Dolby Digital Plus

Microsoft a ajuns la pace cu Dolby: Windows 8 vine cu Dolby Digital Plus

dolby

Intr-un comunicat dat publicitatii de catre Dolby, s-a anuntat ca Microsoft va include suport pentru decodarea continutului Dolby Digital Plus in toate versiunile Windows 8.

Codec-ul Dolby Digital Plus, cunoscut si ca Enhanced AC3, va oferi posibilitatea redarii de continut 5.1 atat pe sistemele desktop cu Windows 8 – X86, cat si pe tabletele cu Windows 8 – ARM. Chiar daca Dolby Digital Plus ca si codec este prezent in Windows Vista si Windows 7, in luna august a anului trecut, compania, din motive necunoscut, a afirmat sus si tare ca tehnologiile sale, inclusiv Dolby Digital Plus, nu sunt incluse in versiunile de Windows 8 aflate in acel moment in dezvoltare. Desi nu incepuse oficial un razboi intre cele doua companii, afirmatia respectiva nu a sunat foarte bine. Daca ar fi continuat sa fie valabila afirmatia de la mijlocul anului trecut, creatorii de sisteme OEM ar fi fost obligati sa licentieze un astfel de codec direct de la Dolby.

Dubios e ca, desi Microsoft si Dolby au ajuns la o intelegere, baietii de la AllThingsD au informatii suplimentare legate de acest subiect si mentioneaza ca, din pacate, costuri suplimentare de licentiere vor fi platite si de creatorii de sisteme portabile si desktop care vor sa includa respectivul codec. Un aspect si mai greu de inteles referitor la astfel de intelegeri este legat de faptul ca producatorii de sisteme cu unitati optice sunt obligati sa plateasca o taxa mai mare decat ceilalti.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: