Microsoft rezolva doua probleme majore de securitate

Microsoft rezolva doua probleme majore de securitate

Doua noi update-uri au fost anuntate in ultimele 24 de ore de Microsoft la sistemele sale de operare, incepand cu Windows XP, petru a remedia niste probleme ce pot pune in pericol securitatea unui PC.

windows 8 with ie10

Prima vulnerabilitate remediata cu un update de astazi a fost sesizata in urma cu cateva saptamani . Era vorba de o problema intampinata de Microsoft ca urmare a deciziei de a integra in Internet Explorer 10 runtime-ul Adobe Flash. Desi Google luase o decizie similara cu Chrome, in cazul IE10 problema a venit in momentul in care Microsoft nu avea mecanismele necesare pentru a implementa un update de securitate de la Adobe, suficient de rapid. In practica a durat 2 saptamani din momentul in care a fost sesizata problema pana in momentul in care Microsoft a remediat-o printr-un update.

A doua vulnerabilite remediata astazi, am descris-o pentru prima oara in urma cu cateva zile si era generata din pacate tot de o anumita animatie malitioasa in flash. Din pacate acest al doilea bug afecta o plaja foarte mare de utilizatori deoarece erau afectati totii utilizatorii de Internet Explorer incepand de la IE 7  pana la IE 9.

Pentru a va asigura ca sunteti in siguranta, cea mai buna solutie este sa faceti o verificare de actualizari in Windows Update si sa le instalati pe toate. Din pacate nu exista si niste pachete dedicate remedierii problemelor de mai sus, sunt strecurate printre multe alte updateuri.

Citește și: