Inca o victima Flash, inca o decizie proasta Microsoft

Inca o victima Flash, inca o decizie proasta Microsoft

Desi am atras multe critici asupra articolului acesta pentru opinia negativa la adresa Adobe Flash, tocmai a iesit la iveala o noua victima a unei platfome de programare defectuoase. Utilizatorii de Windows 8 sunt vulnerabili in acest moment la probleme grave ce pot afecta stabilitatea intregului sistem de operare, din cauza unei gauri de securitate Flash, descoperita in urma cu aproape doua luni.

windows-8-flash-metro-ie10

Ambitia Microsoft de a integra Adobe Flash in Internet Explorer 10, in forma actuala, s-a dovedit a fi o decizie extrem de neinspirata. Cei de la ZDNET au fost printre primii care au observat ca un bug de securitate din Flash definit de catre Adobe ca fiind critic, care in Internet Explorer 10 nu este acoperit. Aceasta afirmatie este valabila in condiitiile in care Adobe a acoperit respectiva ,,gaura” la scurt timp dupa ce a fost sesizata.

In cazul in care cautati motivul pentru aceasta anomalie, acesta se afla in curtea Microsoft. Pe reteta actuala, orice bug de securitatea rezolvat de Adobe printr-un update rapid, pentru multi chiar in fundal, trebuie lansat de Microsoft intr-un update la browser-ul de internet nativ din Windows 8. Astfel, o vulnerabilitate sesizata de Adobe in luna august care poate duce la crash-uri ale browser-ului si pierderea controlului asupra propriului calculator este la fel de valabila si de periculoasa si astazi, la cateva saptamani dupa ce utilizatorii oricarui alt browser in afara de IE10 au fost invitati la update.

Daca ati fi tentati sa credeti ca Microsoft a trecut acest scenariu descris mai sus cu vedere, v-ati insela amarnic. Intr-o declaratie a departamentului de relatii publice, oficialii companiei au fost extrem de prompti in a spune ca stiu despre ce este vorba, dar ca un update va fi oferit utilizatorilor doar in momentul lansarii Windows 8 catre publicul larg: 26 octombrie.

Noroc ca solutia la care puteti apela voi, pana se decide Microsoft sa va ajute, este una extrem de simpla. Folositi orice alt browser de internet ca utilizator de Windows 8, dezactivati Adobe Flash in Internet Explorer 10 si contemplati cum isi baga singur bete in roate gigantului lui Steve Balmer.

Probabil Microsoft a vazut aceasta tactica aplicata de Google in Chrome si s-au gandit ca nu este dificil de adoptat. Diferenta majora sta insa in faptul ca Google lanseaza update-uri la propriul browser la cateva zile, maxim cateva saptamani.

Citește și: