14 aug. 2012 | 11:00

Microsoft ne spune cine mai face tablete cu Windows RT

ACTUALITATE
Microsoft ne spune cine mai face tablete cu Windows RT

Desi aveam cateva informatii legate de o posibila tableta cu Windows RT de la Lenovo, cel mai recent articol de pe blogul Building Windows 8 ne informeaza ca situatia este in realitate mult mai optimista cand vine vorba de optiunile pe care le vom avea pentru o tableta cu ,,Windows for ARM”.

Windows RT

Se pare ca fiecare dintre companiile Microsoft, Asus, Dell, Lenovo si Samsung au in plan cel putin cate o tableta cu Windows RT, cu o data de lansare apropiata de cea a sistemului de operare Microosft. Desi cel mai puternic jucator din domeniu lipseste, HP a promis ca se va ocupa intens de o tableta business cu procesor Intel, si ca nu-si va neglija sub nici o forma parteneriatul cu Microsoft.

Cu toate ca nu se cunosc mai multe detalii legate de ipoteticele produse, Microsoft a profitat de ocazie pentru a ne crea un standard in momentul in care vorbim de o tableta cu Windows RT. Cu o diagonala intre 10.1 si 11.6 inci, noile tablete vor avea baterii intre 15 si 42 WHr. Greutatea va fi intre 520 si 1200 grame, lungimea intre 263 – 298 milimetri, latimea intre 168,5 si 204 milimetri iar grosimea intre 8,35 si 15,6 milimetri. Ca si autonomie pentru redarea unui clip video HD cu un cont de email setat pe sincronizare automata, ne putem astepta la o cifra intre 8 si 13 ore pentru tabletele cu Windows RT.

Un aspect incredibil este ca, intr-un mod de functionare definit ca si Connected Standby tabletele cu RT au inregistrat autonomiii intre 320 si 409 ore de baterie. Acesta din urma este un mod de functionare care implica sincronizare emailurilor si descarcarea de eventuale update-uri, toate cu ecranul inchis.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele