Microsoft finalizeaza echivalentul pentru iCloud pe Windows Phone 8

Microsoft finalizeaza echivalentul pentru iCloud pe Windows Phone 8

Desi este usor de contestat faptul ca nu Apple a inventat salvarea documentelor in cloud, din ce in ce mai multi producatori de smartphone-uri merg pe o reteta  apropiata de cea pe care a dezvoltat-o Apple prin iCloud.

Microsoft WP8 Backup

In ceea ce priveste salvarea documenteleor si sistemul de backup din Windows Phone 8, au existat mai multe speculatii, insa cele mai noi imaginii legate de aceasta functie tradeaza un sistem de backup ce include nu doar imagini si clipuri video, ci si SMS-uri, fotografii sau parametri de functionare ai telefonului. In plus, nu vor lipsi nici documentele salvate intr-o aplicatie terta, paginile salvate din Internet Explorer, sau performantele dintr-un joc. Toate vor putea fi puse inapoi cu usurinta.

Din cate se pare, este suficient sa te autentifici la prima pornire a telefonului cu un username si o parola de Hotmail, Outlook.com sau SkyDrive, iar intregul tau continut nu doar va fi salvat in cloud, dar va fi si accesibil de pe un sistem cu un Windows sau un Xbox. Un astfel de sistem avansat de backup nu-i va pune instantaneu pe cei de la Microsoft pe aceeasi harta cu iCloud-ul din iOS sau sistemul implicit de backup de pe Android, insa cu siguranta va completa un minus enorm al platformei.

Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, miercuri la evenimentul Microsoft cu Nokia vom afla atat toate detaliile legate de noile terminale Nokia cat si informatii clare legate de Windows Phone 8.

Citește și: