10 apr. 2012 | 00:13

Microsoft cumpara patente de la AOL – aproape toate

ACTUALITATE
Microsoft cumpara patente de la AOL -  aproape toate

AOL

Fostul gigant AOL a luat in aceste zile o decizie benefica atat pentru situatia finaciara a companiei cat si pentru actionari – a vandut patente.

AOL a dat publicitatii un comunicat prin care anunta vanzarea a 800 de patente, din totalul de 1100 pe care le detinea, catre Microsoft. Contravaloarea specificata a respectivelor patente se pare ca a fost nu mai mica de 1,056 miliarde $, bani pe care AOL planifica sa-i redirectioneze sub forma de dividende catre actionari. Tot in acest bani Microsoft a platit si o licenta non-exclusiva de utilizare a restului de 300 patente, in timp ce AOL va putea folosi in continuare sub licenta cele 800 de patente pe care nu le mai are in posesie. Printre patentele pe care a preferat sa le pastreze se numara cele legate de reclame, cautare, generare si management de continut, retele sociale, cartografiere, multimedia, streaming si securitate.

Aceasta decizie vine la doar cateva saptamani dupa un val de restructurari ce a vizat divizia care se ocupa de AIM.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele