La AOL se fac restructurari

La AOL se fac restructurari

aim

AOL rareste randurile angajatilor printre unele dintre cele mai vechi servicii ale sale, precum AOL Instant Messenger sau AIM. Directori din cadrul companiei au confirmat deja pentru New York Times ca vinerea trecuta au fost concediati 40 de angajati si ca in saptamanile urmatoare vor mai fi dati afara alti 100.

Afectand in aceasta etapa mai mult sediile din partea de vest, este evident faptul ca sunt dati afara oameni in special din zona serviciilor de Instant Messaging. Incercand sa defineasca situatia dramatica catre care se orienteaza acest sistem, un fost angajat a confirmat faptul ca in mare parte au ramas angajati doar din zona de suport clienti. Patch, un serviciu de stiri locale, va trece de asemenea prin reduceri de personal.

Zvonite deja de cativa ani, concedierile care au avut loc in acest zile au ca scop final, cum e si normal, sporirea profitului obtinut din acest segment de produse, de tip mesagerie instant, pana la suma de 50 milioane $. Inaintea concedierilor, costurile aferente angajatilor si intretinerii serviciului erau de aproximativ 25 milioane $, in contextul in care compania isi doreste ca respectivele costuri sa fie undeva in jurul a 2-3 milioane dolari.

Ramane sa vedem in ce mod vor sa implementeze procesul de restructurare cei de la AOL si, mai ales, in ce domenii isi doresc sa investeasca proaspatul profit obtinut din AIM sau AOL Mail. Nu de alta, dar nici serviciul de mail nu va mai beneficia de schimbari benefice in urmatoarea perioada.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: