Microsoft are interdictie sa mai vanda Xbox 360 in Germania

Microsoft are interdictie sa mai vanda Xbox 360 in Germania

XBOX Germania

Avand in vedere procesele pe motiv de incalcare a patentelor, daca lucrezi in domeniu ti-e foarte greu sa tii evidenta cine pe cine a mai dat in judecata si pe ce motiv. In orice caz, in episodul de azi este vorba de Microsoft si Motorola.

Un tribunal german le-a dat dreptate celor de la Motorola in cazul a 4 procese ce vizeaza patente legate de standardul video H.264. Folosit in peste 80% din toate clipurile online, standardul despre ca am povestit mai mult aici, din pacate apartine Motorola.

Desi decizia luata ieri a interzis distributia in Germania a sistemului de operare Windows 7, a browser-ului Internet Explorer, Windows Media Player si, nu in ultimul rand a consolei XBOX 360, se pare ca cel putin momentan Microsoft mai poate sa amane decizia. Motorola vrea sa obtina 4 miliarde de dolari anual pe utilizarea respectivelor patente, dar cere autoritatilor nemtesti si o decizie suplimentara care sa oblige retragerea din magazine a produselor mentionate mai sus si distrugerea lor.

Legat de portita gasita de Microsoft, compania si-a mutat deja distributia pe Europa din Germania in Olanda, pentru a preveni un impact al deciziei care sa afecteze o parte mai mare a Europei decat era planificat initial. O interdictie preliminara adresata celor de la Motorola de catre un tribunal din Seattle, dupa spusele Microsoft, este un alt element care ii previne de aplicarea unei decizii precum cea castigata in Germania.

Chiar daca pare o situatie destul de complicata, cel mai probabil nu va mai dura mult pana se va clarifica si vom vedea „un castigator la puncte”.