Microsoft s-a saturat de monopolul Motorola pe patente pentru clipuri H.264

, 23 Feb, 16:16

video-compressionIntr-un nou proces intentat la Comisia Europeana astazi, Microsoft se arata foarte ofensata de modul in care Motorola vrea sa se imbogateasca abuziv din patentele pe care le detine, prin implementarea unei politici de pret abuzive.

Indiferent daca vorbim de WiFi sau H.264, preturile cerute de Motorola au un efect dezastruos asupra vanzarilor, marind artifical pretul produselor.

Frustrarea celor de la Microsoft este cu atat mai mare cu cat pe blogul oficial al companiei a aparut un post intitulat ,,Google: Te rog sa nu omori clipurile video online”, post in care li se cere celor de la Google sa se implice mai mult in politica de licentiere al patentelor Motorola, chiar daca nu s-a finalizat procesul de achizitie al companiei.

Totul graviteaza in jurul ideii daca Motorola isi respecta promisiunea de a comercializa licente de utilizare la preturi decente cand vine vorba de tehnologii care au devenit de-a lungul timpului standarde in aceasta industrie.

Pentru a intelege mai bine cati bani castiga Motorola continuand aceeasi reteta de acum, aveti in vedere faptul ca momentan 2,25% din pretul oricarui aparat, indiferent daca vorbim de 200 sau de 2000 de dolari, pleaca spre Motorola daca respectivul dispozitiv este capabil sa lucreze cu clipuri in format H.264. In cazul laptopurilor, de exemplu, dintr-un notebook de 1000$, 22,5$ se duc la Motorola, suma care devine 45$ daca vorbim de un notebook al carui pret de achizitie este de 2000$. In comparatie, Microsoft mai plateste 20 centi pe produs comercializat pe alte 2300 patente care fac parte din standardul H.264 si alti 2 centi pe licenta de Windows comercializata, in contextul in care a obtinut o reducere pentru vanzari cantitative extrem de mari.

Chiar daca in urma unor negocieri agresive preturile platite catre Motorola ar fi mai mici, oficial atat taxeaza compania ce urmeaza sa fie achizitionata de catre Google. La randul ei, compania din Mountain View promite o schimbare a politicii de preturi in secunda urmatoare finalizarii achizitiei, din pacate cei 2,25% vor ramane. Cu astfel de razboaie in domeniul smartphone-urilor si al tabletelor, devine din ce in ce mai absurd sa te astepti la produse cu adevarat revolutionare.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

„Semeni vant, culegi furtuna” si „Roata vietii se-nvarteste, azi esti sus, maine esti jos”
Asta a patit Microsoft si toti vor pati pana la urma pentru va in SUA si Japonia au reglementat brevetele de inventica in software, o aberatie legislativa care protejeaza marile companii si calca in picioare inovatia.
Astazi nimeni nu mai protesteaza decat daca are un interes financiar, ne-a imbolnavit capitalismul de tot.
Sunt curios ce parere ar avea Galileo Galilei, Leonardo da Vinci, Volta, Ampere, Pascal, Newton, Einstein si altii daca ar trai in societatea noastra, s-ar mai simti incurajati sa cerceteze sau ar ajunge niste anonimi in laboratorul unei mari companii, poate ca ar alege un alt domeniu din scarba fata de marile corporatii lacome.
Am uitat sa visam, am pierdut entuziasmul, am devenit prea pragmatici, egoisti si asta ne va distruge.
Ati verificat cat mai costa un Windows, Office, AutoCAD, Photoshop, Flash ?
Cata vreme vor fi unii lacomi care vor face lobby pe langa guverne si parlamentari pentru legi ca ACTA, SOPA, PIPA si altele care sub pretextul protejarii programatorilor, artistilor si al presupuselor pierderi estimate incalca libertatea umana impunand urmarirea mailurilor, a sistemelor de mesagerie instant, a navigarii pe internet si astfel incalcand dreptul la viata privata si secretul corespondentei, vom avea numai de suferit.
Trebuie sa ne dam seama ca statul trebuie sa lucreze in interesul nostru si sa nu mai dea legi impotriva oamenilor protejand mafia corporatista.
Companiile trebuie sa mai renunte la lacomie si la aspiratii de crestere de peste 100% de la un an la altul justificand „in timp de criza” concedieri masive sub denumirea de restructurari si tratand oamenii reali cu probleme reale ca „resursa umana” adica sclavi platiti dar mentinand preturi ridicate la niste produse cu un cost infim de reproducere si avand numai costuri de conceptie.
Va recomand sa adoptati filosofia umana a libertatii si libera circulatie a informatiei, alegeti Linux, LibreOffice, ceva gen OpenSUSE, Mint, Ubuntu sau Fedora, o interfata prietenoasa gen KDE sau Gnome, nu mai platiti cu bani grei mafia corporatista a marilor corporatii, doar Google mai da ceva inapoi dar si ei folosesc practici comuniste(abuzive) de urmarire ca si ceilalti.

Pentru orice produs cineva a muncit si trebuie platit,nu este obligatoriu sa-ti cumperi laptop ,daca nu-ti cumperi laptop nu mai dai bani la acele compani pe care le tot blamezi. Si un laptop pana la urma este un moft.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail