Microsoft anunta functii noi din Windows Phone 8

Microsoft anunta functii noi din Windows Phone 8
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
12:30 06.09.2012

In cadrul evenimentului de lansare al noilor terminale Lumia au ajuns pe scena si cativa reprezentanti Microsoft, care au profitat de ocazia pentru a mai lauda un pic sistemul de operare pentru telefoane mobile al companiei.

Windows Phone 8 detalii

Desi eram la curent cu o mare parte din functiile din Windows Phone 8, se pare ca echipa de dezvoltare de la Microsoft a mai ascuns cateva detalii importante referitoare la noul sistem de operare pentru mobile. Demonstrate pe noul Lumia 920, unele dintre functii sunt evidente, altele mai putin.

Pe orice terminal cu Windows Phone 8 se vor putea face capturi de ecran mult mai usor. Noua aplicatie de camera inclusa in WP8 va veni cu functii noi de pinch-to-zoom, cateva efecte de genul Instagram, plus un algoritm inteligent de creat imagini panoramice la 360 de grade datorita tehnologiei Microsoft PhotoSynth. O functie utila pe care nu o vedem pe suficient de multe aparate poarta numele de burst si se refera la fotografierea in rafala. Aceasta va permite utilizatorilor sa aleaga cea mai buna imagine dintr-o serie de cadre.

Incercand sa accentueze cateva functii noi legate de camera, cu aceasta ocazie au mai fost prezentate cateva aplicatii ale Microsoft si cateva aplicatii terte disponibile pe WP8. Smart Shot trage cateva cadre si permite printr-o simpla atingere elimiarea de obiectele in miscare dintr-un cadru, iar cinematograph stie sa creeze animatii GIF din secvente video de scurta durata.

Cu toate ca Windows Phone 8  a fost anuntat oficial in luna iunie cu surle si trambite, personal sunt destul de reticent ca reteta la care a ajuns acum WP8 este suficient de atragatoare incat sa convinga utilizatori de Android sau iOS sa renunte la propriile terminale pentru un Lumia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI