Microsoft achizitioneaza Perceptive Pixel – baga bani in tehnologie touch

Microsoft achizitioneaza Perceptive Pixel – baga bani in tehnologie touch
12:10 10.07.2012

Perceptive Pixell

In cadrul conferintei Microsoft pentru parteneri desfasurate ieri in Canada, Steve Balmer a anuntat o achizitie importanta pentru compania pe care o conduce.

Perceptive Pixel este numele celei mai recent achizitionate companii de catre gigantul din Redmond,e o companie axata pe cercetare, dezvoltare si productie de interfete multi touch. Unul dintre produsele cele mai impresionante de pana acum ale acesteia este panoul de 82 de inci pe care a fost demonstrat Windows 8 in cadrul MWC. Jeff Han, fondator Perceptive Pixel si actual angajat Microsoft a definit respectivul panou ca fiind cel mai mare panou multitouch din lume, suportand sute de inputuri simultan, ce este compatibil si cu interactiunea cu un stylus.

Balmer a definit portofoliul Perceptive Pixel ca fiind destul de revolutionar, singura problema aferenta noii companii fiind legata de preturile ridicate ale tehnologiilor dezvoltate in-house. Daca totul merge conform planului, Steve Balmer a afirmat ca spera sa integreze tehnologia Perceptive Pixel in viitoare creatii Microsoft, atat software cat si hardware.

loading...