LG va incepe productia de OLED TV in iulie 2012

LG va incepe productia de OLED TV in iulie 2012

LG a anuntat ieri ca va incepe din luna iulie a acestui an productia pentru modelul de 55 inci OLED TV (55EM960V). Stirea a venit odata cu declaratiile de profit pe trimestrul 4, in ciuda faptului ca rezultatele nu au fost prea bune. Productia noului model va fi momentan in serie limitata.

Rezultatele ofera o cifra de 144 miliarde de dolari in pierdere, dar LG crede ca noua tehnologie OLED va avea destul de mult succes.

In pofida acestor pierderi, compania este unul dintre producatorii cheie pentru ecranele de iPad, iPhone si Kindle Fire, ale caror vanzari au fost destul de ridicate in perioada sarbatorilor. Trebuie sa tinem cont insa ca cererea pentru panouri LCD va ramane destul de scazuta din cauza unei economii globale slabe, cu alte cuvinte nu va fi mai ridicata decat in ultimul semestru al anului trecut. Totusi, cei de la LG sunt increzatori in fortele proprii si mai ales in preturile ce vor ramane stabile.

„Mergem inainte. LG Display este increzator in fortele proprii pentru a isi pastra locul fruntas in cadrul unor produse variate din sectorul de display-uri globale. Chiar si intr-o piata cu modificari rapide pozitionarea companiei va permite obtinerea unui profit destul de repede”, declara James Cheong, Chief Financial Officer al LG Display.

Televizorul de 55 inci OLED si-a facut debutul la CES 2012, oferind 3D pasiv si o rezolutie Full HD. Grosimea de 4 mm a impresionat o multime de vizitiatori, la fel ca si claritatea imaginii oferite de panoul OLED. Pretul acestuia in luna iulie va fi undeva in jurul a 8000 dolari si va scadea pana la 4000 in 2013.

Incerc sa inteleg aceasta tactica – probabil LG stie ceva, insa un televizor cu un pret de 8000 dolari nu cred ca este atat de cautat incat sa obtina o marja mare de profit. Cred totusi ca LG vrea sa iasa inaintea lui Sony cu un astfel de model. Voi ce ziceti?

Citește și: