LG si panourile OLED: TV-uri de mari… cele mai mari dimensiuni

LG si panourile OLED: TV-uri de mari... cele mai mari dimensiuni

lgd-55ich-oled2

Chiar daca CES-ul 2012 inca nu a inceput, mai sunt mai bine de 2 saptamani pana atunci, prin presa incep deja sa scape informatii despre unele din produsele pe care le vom vedea la standuri.

Cred ca putem preconiza inca de pe acum ca 2012 va fi anul tehnologiei OLED in  domeniul TV-urilor. Cu acest gand, LG deja a dus la bun sfarsit prototipul celui mai mare TV cu panou OLED. Este vorba de un TV cu diagonala de 55 inci care, chiar daca va ajunge la CES in ianuarie, la utilizatori va ajunge, cel mai probabil, la mijlocul anului cu un pret suprarealist.

Tehnologia folosita implica OLED-uri (diode organice emitatoare de lumina) albe suprapuse cu straturi de culoare. In teorie, utilizarea tehnologiei OLED ar trebui sa prezinte rate de eroare minime la afisarea de continut, ar trebui sa afiseze mai usor continut ultra definition si, mai ales, ar trebui sa fie capabile sa reproduca un numar si mai mare de culori decat panouri LCD clasice. In cazul in care sunteţi innebuniti dupa panouri utra subtiri, veţi avea parte de cele mai subtiri TV-uri cu OLED.

lgd-55ich-oled

Citește și: