LaCie actualizeaza solutiile 2big si 4big

LaCie actualizeaza solutiile 2big si 4big

Pentru ca Neil Poulton a facut o treaba atat de buna in realizarea design-ului pentru seria de hard disk-uri LaCie 2big, compania elvetiana a preferat sa nu le modifice la exterior, desi interiorul acestora se reinventeaza.

lacie-2big-4big-quadra

LaCie a anuntat ca va actualiza seria de hard disk-uri 2big Quadra si 4big Quadra, oferind mai mult spatiu de stocare si conectica USB 3.0.  Cu 2 sau patru hard disk-uri, modelele 2big pot functiona fara probleme atat in mod RAID 0 sau 1 cat si RAID 5. Merita retinut ca RAID 5 se aplica doar solutiei cu 4 hard disk-uri. Toate HDD-urile din solutiile de stocare lansate suporta hot swap. Aceste sunt optimizate pentru un consum redus de energie ca un rezultat al implementarii modului de functionare eco. Avand in vedere ca vorbim de solutii scumpe, folosite mai ales in mediul enterprise, fiecare produs din gama include Kensington lock. La capitolul conectica, pe langa un port USB 3.0, pe spatele solutiilor de stocare 2big sau 4big Quadra mai gasiti si cate doua porturi FireWire 800. Deoarece performanta este vitala in cazul unor astfel de produse, 2big are specificata o rata de transfer medie de 210MB/s in timp ce 4big ajunge pana la 245MB/s.

LaCie 2big Quadra este disponibil in versiuni de 4 sau 6TB, iar pretul incepe de la cu 500 dolari, in timp ce LaCie 4big Quadra este disponibil in versiuni de 8 sau 12TB cu pretul minim de  1100 dolari. Ambele produse vor fi disponibile incepand cu luna octombrie.