Kodak detinea… un reactor nuclear secret in pivnita!

Kodak detinea… un reactor nuclear secret in pivnita!

De ce ar avea nevoie Kodak de un reactor nuclear? Sau, mai bine-zis, cum de a reusit sa detina un astfel de dispozitiv, avand in vedere ca singurul care poate lucra cu uraniul este departamentul de aparare al statului?

Chiar daca se afla intr-o pozitie nu prea buna din punct de vedere financiar si este pe cale sa devina doar o amintire, Kodak putea porni un razboi nuclear daca isi dorea acest lucru.Va vine sa credeti?

Intr-un laborator din Rochester, NY, s-a descoperit un reactor cu 1.5 kilograme de uraniu imbunatatit, la fel ca cel folosit pentru rachetele nucleare, scrie Gizmodo. Nimeni nu stie nimic despre acest lucru. Nimeni nu isi poate imagina ce cauta acest dispozitiv intr-un oras cu o populatie atat de densa si cum de Kodak este in proprietatea acestuia. Probabil ca nici nu se afla prea curand de acest lucru daca un fost angajat al companiei nu deschidea gura. Kodak admine ca nu a fost facute niciodata publice informatii despre acest dispozitiv, nici macar departamentul de politie sau cel de pompieri pe langa oficialii orasului nu stiau de acest lucru.

Se pare ca scopul pentru care detineau aceste materiale era pentru testarea materialelor pentru impuritati si pentru radiografierea cu neutroni. Sunt foarte sceptic ca aceasta era singura utilizare a dispozitivului.

Reactorul era instalat intr-un buncar, sub pamant, iar compania precizeaza ca nici unul dintre angajatii sai nu a intrat in contact cu acesta. Hmm, oare cine il opera atunci? Cine l-a instalat, oare? Se pare ca s-a recurs la dezasamblarea reactorului incepand cu 2006, cu mult timp dupa atacurile teroriste.

Toti detinem secrete, insa cei care isi permit au cele mai interesante secrete. Oare ce o fi in pivnita celor de la McDonalds?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: