Jocurile sunt in mare parte achizitionate digital – Studiile confirma acest lucru

, 17 Noi, 05:11

In cel mai nou studiu NPD – National Purchase Library, demonstreaza ca si jocurile urmeaza un trend de achizitie digitala a continutului, un trend pe care il intalnim si in industria de filme. Oamenii obisnuiti prefera sa faca achizitii de jocuri online in format digital in defavoarea achizitiilor din magazine reale cu jocuri in cutie, pe medii precum DVD.

Vanzari jocuri trimestrul 3

Un nou studiu NPD ce surprinde trimestrul iulie – septembrie confirma explozia distributiei digitale de jocuri. In aceasta perioada 1,4 miliarde de dolari  s-au obtinut din jocuri, valoare ce reprezinta o crestere de 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Tot in aceste luni, cum era de altfel de asteptat, achizitiile din magazine reale au scazut cu 16 procente in comparatie cu trimestrul 3 din 2011, valorificandu-se la 1,07 miliarde. Cu toate ca acest trend este evident pe intregul mapamond, la americani mai intra in calcul un aspect care in Romania, de exemplu, nu este atat de dezvoltat. Piata de inchirieri de jocuri si vanzari second-hand este o parte importanta din industrie, particularitate care s-a reflectat in vanzari de 399 milioane de dolari pe aceeasi perioada de 3 luni. Ca o sinteza, doar adunand inchirierile si vanzarile din magazin, jocurile din cutie mai reusesc sa depaseasca intr-o anumita masura jocurile in format digital.

In ceea ce priveste un total al industriei de jocuri, de la an la an s-a inregistrat o scadere a valorii achizitiilor,  insa doar cu un singur procent.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail