12 oct. 2011 | 10:06

Apple a dat drumul la iTunes 10.5 – mai sunt mai putin de 24 ore pana la iOS 5

ACTUALITATE
Apple a dat drumul la iTunes 10.5 - mai sunt mai putin de 24 ore pana la iOS 5

apple-itunes-10-5-1318354039

Ne-am obisnuit ca la fiecare cateva saptamani sa se schimbe o zecimala dupa virgula versiunii de iTunes, insa cu 10.5 vin schimbari majore in cel mai popular software Apple pentru PC-uri.

Descarcabila gratuit de la www.itunes.com, noua versiune a softului de management si player de continut multimedia, incepand de aseara, poate fi instalata pe orice sistem, indiferent daca este PC sau Mac.

Printre modificarile majore ale noii versiuni se incadreaza iTunes in the Cloud, o componenta a pachetului de servicii iCloud, si posibilitatea sincronizarii wireless a tuturor dispozitivelor portabile Apple care se regasesc in aceeasi retea locala cu PC-ul cu iTunes. Tot iTunes 10.5 va va permite sa va instalati versiunea de iOS 5 potrivita dispozitivului din dotare.

iTunes in the Cloud permite celor care au mai multe iDevice-uri de genul iPad, iPhone sau iPod Touch, de pe care pot achizitiona aplicatii, muzica, filme sau carti, sa aiba in permanenta continutul digital achizitionat sincronizat pe toate dispozitivele, inclusiv pe PC-ul sau Mac-ul care are iTunes 10.5. Chiar daca trebuie sa bifati aceasta functie in meniului fiecarui dispozitiv, in momentul in care aveti acelasi nume de utilizator si parola pe mai multe aparate, continutul digital se va descarca fara nici un fel de interventie din partea utilizatorului.

Pe langa functia descrisa mai sus, iTunes 10.5 vine cu posibilitatea accesarii unei liste cu toate aplicatiile, melodiile, filmele sau cartile pe care le-ati descarcat vreodata din iTunes, gratuit sau contracost. Astfel veti putea redescoperi aplicatii cumparate in urma cu 2 ani, dar de care ati uitat.