InVincible: RunCore a creat un SSD kamikaze

InVincible: RunCore a creat un SSD kamikaze

runcore invincible ssd

Pentru fanii gadget-urilor cu funcii dubioase sau pentru cei care chiar lucreaza cu date a caror securitate este vitala, compania chinezeasca RunCore a creat o serie de SSD-uri pe SATA II.

InVincible este noua serie de SSD-uri RunCore, cu niste caracteristici speciale. De altfel, de la aceste particularitati neobisnuite isi trage si numele. Rezista la temperaturi de lucru intre –45 si 95 grade Celsius, are o viteza de scriere de 140 Mbps si de citire de 240 Mbps.

SSD-ul vine cu un sistem de distrugere a datelor nemaintalnit. La o interfata SATA modificata sunt conectate cateva fire cu doua butoane la capat: verde si rosu. Butonul verde sterge prin suprascriere intregul continut al unitatii de stocare. Butonul rosu are un rol fatidic. Apasand cel de al doilea buton, distrugeti SSD-ul prin trimiterea unei suprasarcini catre memorii, context in care iese fum si datele sigur nu pot fi recuperate.

Revenind la ideea initiala, un astfel de SSD nu este pentru toata lumea, evident, caci nu toti lucram cu informatii atat de sensibile incat sa renuntam la un SSD pentru a le distruge. Daca lucrati intr-o agentie guvernamentala sau intr-o companie mai paranoica, InVincible s-ar putea sa fie singura si cea mai buna solutie. Nu de alta, dar nimeni nu mai produce asa ceva.

Citește și:
Etichete: