Internet Explorer aproape ca isi revine?…

Internet Explorer aproape ca isi revine?...

Internet Explorer

Dupa muuulti ani de dominare de catre Internet Explorer a pietei browserelor utilizate pe sisteme desktop, Chrome a tot muscat din acest tort, iar luna trecuta a si ajuns, chiar daca pentru scurt timp, pe primul loc.

Pe de alta parte, cel mai noi raport al Net Market Share, sugereaza ca Internet Explorer, probabil cel mai criticat browser din istorie, este intr-un trend ascendent de utilizare. In luna martie a castigat aproximativ 1 procent, in timp ce restul browserelor au pierdut divizat respectivul procent.

La 53,83%, desi noua cifra este mult mai mica decat apogeul din martie anul trecut (58,35%), este pentru prima oara cand Internet Explorer s-a aflat pe o curba ascendenta in ultimele 12 luni.

Trebuie sa retinem insa ca aceste cifre vizeaza doar piata de desktop-uri si notebook-uri, fara smartphone-uri si tablete. Chrome, de exemplu, desi stagneaza de la inceputul anului in ceea ce priveste rata de adoptie pe desktop-uri, pe portabile creste in permanenta, in timp ce IE scade cu entuziasm cand vorbim de portabile.

Singura sansa pentru o crestere constanta a utilizarii Internet Explorer pe piata de dispozitive portabile este Windows Phone si Windows 8 pe tablete. Din pacate, aceasta sarcina s-ar putea sa fie prea dificila, daca ne gandim la faptul ca vorbim de niste platforme tinere, cu o rata de adoptie insignifianta.

Citește și: