Internet Explorer 10 Platform Preview 5, preinstalat cu Windows 8. Ce are nou?

, 01 Mar, 12:00

Internet_Explorer_10

Incercand sa motiveze si mai mult utilizatorii reticenti sa experimenteze noul Windows 8 Consumer Preview, printre multe alte elemente, Microsoft a integrat cea mai noua versiune a Internet Explorer 10 Platform Preview 5 – un nume mai pretentios pentru beta.

IE 10, in special versiunea pentru Windows 8, vine cu o interfata regandita de la 0, optimizata pentru navigare pe internet pe intregul ecran datorita unei interfete, evident, cu elemente Metro. Pe langa faptul ca nu aveti nici  modalitatea de a-l experimenta fara o instalare de Windows 8 Consumer Preview, noul IE va veni cu doua interfete, una clasica si una Metro, din care o puteti alege pe cea care va incanta mai mult.

Pentru a eficientiza un pic partea de navigare, pe langa faptul ca bara de adresa a fost mutata jos, toate elemente de navigatie apar doar in momentul in care prezenta lor este necesara, in rest intregul ecran este o pagina de internet. Exceptand detalii de interfata, schimbari majore se mai regasesc doar pe partea de suport HTML5 sau performanta per ansamblu care continua sa se imbunatateasca.

Pentru a demonstra diferenta de performanta, in clipul integrat mai jos puteti vedea acelasi website ruland cu 30-40 FPS-uri pe Internet Explorer 10 si cu 5 FPS-uri pe Chrome.

Ramane sa vedem daca pana la momentul lansarii sistemului de operare Windows 8 vom mai vedea discrepante asa de mari de performanta intre IE10 si Chrome sau Mozilla Firefox. Ce pronostic dati?

IE10 HTML5
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail