Internet Explorer 10 Platform Preview 5, preinstalat cu Windows 8. Ce are nou?

, 01 Mar, 12:00

Internet_Explorer_10

Incercand sa motiveze si mai mult utilizatorii reticenti sa experimenteze noul Windows 8 Consumer Preview, printre multe alte elemente, Microsoft a integrat cea mai noua versiune a Internet Explorer 10 Platform Preview 5 – un nume mai pretentios pentru beta.

IE 10, in special versiunea pentru Windows 8, vine cu o interfata regandita de la 0, optimizata pentru navigare pe internet pe intregul ecran datorita unei interfete, evident, cu elemente Metro. Pe langa faptul ca nu aveti nici  modalitatea de a-l experimenta fara o instalare de Windows 8 Consumer Preview, noul IE va veni cu doua interfete, una clasica si una Metro, din care o puteti alege pe cea care va incanta mai mult.

Pentru a eficientiza un pic partea de navigare, pe langa faptul ca bara de adresa a fost mutata jos, toate elemente de navigatie apar doar in momentul in care prezenta lor este necesara, in rest intregul ecran este o pagina de internet. Exceptand detalii de interfata, schimbari majore se mai regasesc doar pe partea de suport HTML5 sau performanta per ansamblu care continua sa se imbunatateasca.

Pentru a demonstra diferenta de performanta, in clipul integrat mai jos puteti vedea acelasi website ruland cu 30-40 FPS-uri pe Internet Explorer 10 si cu 5 FPS-uri pe Chrome.

Ramane sa vedem daca pana la momentul lansarii sistemului de operare Windows 8 vom mai vedea discrepante asa de mari de performanta intre IE10 si Chrome sau Mozilla Firefox. Ce pronostic dati?

IE10 HTML5

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

In primul rand este un beta folosind html5… browserele net comparate sunt deja iesite pe piata so… nu prea e cinstit; de ce nu arata si cand crapa?

Apoi toata treaba asta cu touch screen… este obositoare si proasta. Macar merg in tandem.

Oricum, arata bine, pun pariu ca kernelul rupe, dar si ca produsul final o sa fie un pateu (mai ales daca este distrus de toshiba pentru preinstalate).

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail