Incredibil! HP nu mai este cel mai important distribuitor de PC-uri

Incredibil! HP nu mai este cel mai important distribuitor de PC-uri

HP este de cativa ani cel mai important jucator dintre comerciantii de PC-uri. Incepand cu trimestrul trei al acestui an insa, afirmatia de mai devreme nu mai este valabila.

Gartner 2012 computer notebook

Lenovo a depasit vanzarile HP la nivel global cand vine vorba de PC-uri, desktop-uri si notebook-uri comercializate, conform institutului de cercetare Gartner.

Au fost publicate cateva statisitici referitoare la vanzarile de PC-uri pentru cel de al treilea trimestru al acestui an. Cu toate ca trendul general a fost de scadere a vanzarilor, Lenovo a reusit sa se numere printre exceptii. Cu 13,8 milioane de PC-uri vandute in ultimul trimestru, compania a inregistrat o crestere de aproximativ 10 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. De partea cealalta a baricadei, fostul lider al clasamentului, HP, a inregistrat 13, 6 milioane de sisteme vandute, in scadere cu 16 procente fata anul trecut. Nici Dell sau Acer nu au fost ocolite de statistici in scadere inregistrand micsorari ale vanzarilor de 14, respecti 10 procente. Cu toate ca ocupa doar locul 5 in acest clasament cu 6,4 milioane de sisteme vandute, ASUS a inregistrat o crestere de 12% fata de acum un an.

In ceea ce-i priveste pe cei de la Apple, cu toate ca la nivel global nu se afla in top cinci, in SUA ocupa detasat locul 3 in clasament cu 2,1 milioane de Mac-uri comercializate. Tot in Statele Unite, HP conduce in continuare topul vanzarilor cu 4,1 milioane de PC-uri vandute.

Cifrele in scadere sunt cauzate si de comerciantii si cumparatorii care au preferat in aceasta perioada sa astepte noul val de PC-uri cu Windows 8 decat sa se angajeze la o noua achizitie.