IDC: Samsung e pe primul loc, Apple pe doi, restul incearca sa supravietuiasca

, 30 Iul, 10:30

IDC, una dintre cele mai importante institutii care se ocupa cu studiul vanzarilor la nivel global, a publicat recent un nou raport referitor la marii producatori de smartphone-uri din piata.

smartphones2012

In incercarea de a defini trendurile din piata referitoare la rata de adoptie a smartphone-urilor, IDC a facut o treaba foarte buna in a vedea cine vinde, dar mai ales cine obisnuia sa vanda in acest domeniu. Ca urmare, vom incerca sa surprindem in continuare cateva cifre importante dintr-un raport destul de stufos.

Cu 50,2 milioane de smartphone-uri comercializate in ultimul trimestru, IDC confirma ca viteza vanzarii de smartphone-uri a celor de la Samsung a crescut cu 172,8% in ultimul an. Astfel, Samsung a ajuns sa aiba un procent relaxat de 32,6% din piata, aproape dublu fata de cei de la Apple. Nu trebuie omis nici numarul de aproape 100 milioane de telefoane vandute, cifra din care fac parte si „feature phones”. Aceasta din urma este cifra care a reusit sa-i distanteze si mai mult pe cei de la Samsung de cei de la Nokia.

Acelasi raport spune ca Apple a livrat 26 milioane de iPhone-uri catre comercianti. Prin aceasta cifra IDC nu face decat sa ne reconfirme ca, pentru foarte mult timp, va exista o discrepanta intre numarul de dispozitive vandute si numarul de aparate care stateau probabil de foarte mult timp in depozite. Altfel nu se expica de ce Apple a vandut 35,1 milioane de iPhone-uri in aceeasi perioada de timp.

Nokia e pe locul 3 cu 10,2 milioane de smartphone-uri comercializate, aceasta cifra asigurandu-i 6,6% din piata producatorului finlandez. In aceeasi perioada, HTC a vandut 8,8 milioane de telefoane inteligente, iar ZTE 8 milioane. Aceasta din urma este o cifra incredibila, reflectand performanta celor de la ZTE intr-o crestere anuala de 300%. In ceea ce-i priveste pe cei de la HTC, acestia se duc in jos cu scaderi in vanzari de 24% in fiecare an.

In rest, la categoria „others”, in acest an intra LG si RIM care din pacate nu mai au o cota suficienta de piata incat sa-si justifice numele in top. Daca vorbim despre veridicitatea acestor date, este foarte usor sa fie strecurate si cateva erori in raportul celor de la IDC, insa per ansamblu acesta reprezinta o viziune destul de veridica asupra pietei actuale.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

deci tot Samsung e pe primul loc, ba mai mult chiar la o diferenta destul de mare! Pe segmentul smartphone sunt lideri de piata!

Apple da din nou in judecata Samsung in SUA si cer daune in val de 2,5 mil.de dolari. procesomanii….oare nu s-au saturat de atata timp…aproape 3 ani de cand tot se judeca…am impresia ca Apple vrea sa cam traisca pe spinarea aceasto procese….in loc sa gandeasca in stilul lor „vizionar”….numai va vizionarul nu mai este si din acest motiv mai baga un proces!

Alexandru Puiu

Din pacate nu au o legatura procesele cu vizionarul. Cel putin in America, nu se judeca de 3 ani, abia ieri au inceput procesul, pana acum au fost motiuni, expunere de dovezi, sunt incredibil de multe etape pana la procesul efectiv. Legat de veridicitatea procesului, se va afla un pic mai incolo.

Diversificarea gamei le-a permis celor de la Samsung sa obtina rezultatele astea spectacuoase… 172,8 % fata de anul trecut… impresionant. In privinta procesului, nu cred ca va fi ultimul… oricum din cate am citit in diverse articole argumentele Apple sunt slabute.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail