IDC ne spune cu precizie cine mai vinde tablete la nivel global

IDC ne spune cu precizie cine mai vinde tablete la nivel global

Dupa ce in urma cu cateva saptamani IDC ne lamurea in ceea ce priveste performanta unor companii precum Apple sau Samsung cand vine vorba de smartphone-uri, cel ma nou studiu IDC ne lamureste cine castiga din tablete.

IDC statistica tablete

Graficul de mai sus este realizat pe o perioada de 3 luni si face referire la cel de-al treilea trimestru fiscal din acest an.

In ultimele 3 luni piata de tablete a inregistrat o crestere de 6,7 procente, iar in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut piata a explodat, inregistrand o creste de 49,5 procente. Cu toate ca Apple este responsabil de peste jumatate din aceste produse (50,4 procente), in realitate compania din Cupertino a inregistrat o scadere semnificativa, coborand cu peste 15% de la cele 65,5% din piata, valori inregistrate in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Desi aceasta scadere poate cadea in bratele celor mai indecisi care au asteptat cu sufletul la gura un iPad mini, pretul totusi mare de achizitie este greu de apreciat daca va stimula alte achizitii semnificative in urmatorul trimestru.

In aceeasi perioada de 3 luni Samsung a ajuns pe un relaxat loc secund, cu 5 milioane de tablete livrate si un procent de piata de 18,4%. In caz ca sunteti curiosi, piesele de rezistenta din portofoliul Samsung sunt Galaxy Tab si Si Galaxy Note Note 10.1. Vanzarile celor de la Amazon si ASUS au fost stimulate de produse precum noile Kindle Fire HD sau noul Nexus 7, tablete care s-au reflectat in vanzari de 2,5 milioane de unitati pentru fiecare producator in parte. Desi Lenovo nu face furori in SUA sau Europa, popularitatea brandului in China i-a adus acestei companii un meritat loc 5 in topul nostru. fara o crestere remarcabila fata de trimestrul trecut.

Daca asteptarea noului iPad mini si a noului iPad de generatia a patra sunt motive de vanzari sub asteptari pentru Apple, ramane sa vedem ce scuza va mai gasi gigantul si peste trei luni cand ne asteptam la o alta scadere semnificativa a numarului de iPad-uri comercializate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: