IDC: Apple domina in continuare piata de tablete

IDC: Apple domina in continuare piata de tablete

Dupe ce ne lamurea zilele trecute referitor la situatia companiilor producatoare de smartphone-uri, tot IDC a eliberat un studiu referior la tabletele de pe piata din ultimul trimestru.

TabletStack2

In cel de-al doilea trimestru al acestui an, dupa studii aprofundate referitoare la magicele si complexele aparate, IDC a tras cateva concluzii mai mult decat optimiste referitoare atat la criza economica cat si la efortul producatorilor de aduce tablete in ficare casa.

Tabletelele in practica sunt din ce in ce mai populare. Numarul vanzarilor totale de astfel de dispozitive a crescut in ultimul an cu 66 procente ajungand in aceasta perioada la 25 milionae de aparete ajunse in mainile utilizatorilor. Dintre toate acestea 68% sau 17 milioane sunt iPad-uri produse de Apple. Cu o crestere de 84%, in comparatie cu 9,2 milioane de iPad-uri vandute in aceeasi perioada de acum un an, noua cifra de vanzari este foarte impresionanta, chiar daca este putin previzibila. Nu trebuie neglijat nici faptul ca trimestrul 2 al acestui an este primul de la lansarea noului iPad, o caracteristica care sporeste semnificativ cifra de vanzare.

Amazon, Asus si Samsung nu au vandut impreuna nici pe departe cate aparate a comercializat Apple. Samsung, cu aproximativ 10% din piata si 2,4 milioane tablete livrate, a inregistrat o crestere mai mare de 100% fata de perioada de acum 1 an. Amazon ajunge pe locul al treilea cu 1,2 milioane de tablete comercializate si 5% din piata. ASUS, desi nu are o cifra de vanzari foarte mare, a vandut doar 855.000 tablete, insa a inregistrat in comparatie cu trimestrul doi al anului trecut o crestere de 115%.

In rest, Acer a scazut teribil, s-a dus in jos 39% intr-o piata care a explodat pe timp de criza, atingand doar 385.000 de tablete livrate. In acest moment este aproape imposibil ca Apple sa fie detronat si aproape imposibil sa scada sub 50% din piata. Singura sansa de a se ridica peste Apple o are Google, insa tocmai din acest motiv Nexus 7 s-ar putea sa aiba mult mai mult de demonstrat decat cred cei de la ASUS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: