Hartile din iOS supara pe oficialii Armatei Taiwaneze

Hartile din iOS supara pe oficialii Armatei Taiwaneze

Nu doar utiizatorii obisnuiti sunt suparati pe Apple pentru hartile native din iOS 6. Un reprezentant al ministerului de aparare Taiwanez a simtit nevoia sa atraga atentia asupra unui aspect foarte important legat de aceste harti.

Apple iOS 6 Maps Hsinchu Taiwan

Intr-un comunicat de presa a fost detaliata o rugaminte specifica in ceea ce priveste continutul din noua aplicatie Maps din iOS 6. Din cate se pare, problema este legata de niste baze aeriene care apareau la rezolutie foarte buna pe harta Taiwanulu.

In acelasi comunicat, David Lo – purtatorul de cuvant al respectivului minister mentioneaza si de ce rugamintea adresata companiei Apple nu vine intr-o forma judiciara. Aparent orice imagine capturata cu un satelit comercial este imuna la represalii de orice gen cand vine vorba de continutul reprodus.

Practic, problema a fost cauzata de o statie radar in valoare de 1,4 miliarde dolari insarcinata cu detectia de rachete ce pot veni in orice moment din China. Solutia sugerata este fie scaderea rezolutiei imaginilor din respectiva zona, fie incetosarea respectivului continut. Un alt aspect interesant al declaratiei in cauza tine de incheierea ei ,,The way we asked Google in the past.“  Cu alte cuvinte, Apple nu este prima organizatie care supara o entitate precum Guvernul Taiwanului prin intermediul unei solutii cartografice.

In final, din cate se poate vedea in imaginea de mai sus, intentionat sau nu, imaginiile din jurul localitatii Hsinchu au devenit mai neclare. Sa fie acesta un semn de bunavointa marca Apple?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI