Android Market a murit, traiasca Google Play [+VIDEO]

Android Market a murit, traiasca Google Play [+VIDEO]

Google a anuntat ca magazinul de aplicatii Android Market va primi un nou nume, o noua infatisare si functionalitate extinsa. Astfel intra in scena Google Play, solutia perfecta pentru distributia digitala de aplicatii, muzica, filme si carti menita sa raspunda la amenintarea iTunes si AppStore.

Noua platforma Play va fi bazata pe servicii cloud, oferind acces la continut pe telefon, tableta, Google TV, sau pe PC intr-o interfata web. Android Market va deveni Play Store, aplicatia Music va deveni Play Music, Videos va fi Play Videos, iar Books va primi numele de Play Books. Acestea vor fi lansate in zilele care urmeaza pentru dispozitivele care pot rula Android 2.2 sau mai nou si vor inlocui aplicatiile implicite din sistemul de operare Google. Din fericire, utilizatorii nu vor vedea mari diferente interfetele de utilizare (cel putin momentan), asa ca modificarile initiale ale acestor noi aplicatii pentru Android vor fi initial legate doar de nume.

Interesant este faptul ca tot continutul cumparat de pe Play Store va fi disponibil si in browser. Google va include un nou buton in toolbar numit „Play”, de unde vor putea fi accesate melodiile, filmele, cartile si anumite aplicatii cross-platform. Pentru intelege mai bine, avem la dispozitie si un clip care explica platforma Google Play.