09 iul. 2012 | 08:50

Google Nexus e din nou disponibil – Apple a pierdut o lupta

ACTUALITATE
Google Nexus e din nou disponibil - Apple a pierdut o lupta

psa-galaxy-nexus-hspa-up-for-sale-again-at-google-play-store

Google Nexus, cea mai recenta iteratie de smartphone influentat semnificativ de Google, este din nou disponibil in SUA dupa ce joi s-a interzis comercializarea sa printr-o hotarare judecatoreasca.

Interdicitia de a comercializa acest model in SUA a venit in urma unei noi cereri din partea Apple, bazata, desigur, pe incalcarea unor patente. Interdictia nu este desfiintata, ci mai degraba amanata, pana ce Apple se prezinta la proces cu niste acte la cererea Samsung – producatorul de drept al aparatului. Dupa momentul in care vor ajunge respectivele acte la judecator, pe baza lor se va stabili daca interdictia de comercializare a respectivului smartphone va reveni in actualitate, si va dura pe toata perioada procesului in cauza.

De partea cealalta a baricadei, Google a precizat intr-un comunicat oficial ca deja a creat o alternativa software pentru ocoli respectivul patent tratat de acest proces. In plus, pe parcursul acestei saptamani smartphone-ul in cauza va incepe sa fie comercializat cu Android 4.1 – Jelly Bean la care se adauga si respectiva ,,eschiva software”.

Desi, din pacate, in tara noastra nu putem achizitiona dispozitive de pe Google Play, merita retinut ca in acest moment dispozitivul are o data de livrare de 1-2 saptamani si un pret de achizitie de 350 dolari pentru un terminal deblocat compatibil HSPA+.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele