„Google de China” isi face propriul sistem de operare

Baidu

Chiar daca www.baidu.com nu va spune nimic, acesta este cel mai popular motor de cautare pentru peste 1 miliard de utilizatori. Optimizat pentru chinezi, cu continut in limba chineza si informatii actualizate, Baidu se pare ca lucreaza la un nou sistem de operare.

Intitulat Baidu Cloud, in urmatoarele zile ar trebui sa apara un nou sistem de operare pentru terminale mobile, daca ne incredem in cei de la Reuters. Wang Jing, directorul diviziei de mobile, a atras atentia intr-un interviu asupra faptului ca va exista o noua platforma creata de companie. In plus, deja exista cativa parteneri care vor sa creeze terminale bazate pe Baidu Cloud.

Imaginea de mai sus este prima iteratie a unui terminal propulsat de urmatorul sistem de operare, cel mai probabil la fel de optimizat pentru asiatici precum motorul de cautare cu acelasi nume. Imaginea a aparut pe internet, pe contul de Sina Welbo al lui Yue Guofeng – mobile director la Baidu.

Inspirat destul de evident de linia de terminale Lumia de la Nokia, dispozitivul are un ecran de 3,5 inci, vine cu 100GB spatiu de stocare in cloud iar printre functiile speciale se numara o clona de Siri care va folosi informatii preluate din motorul de cautare mentionat mai sus. Pretul aproximativ pentru viitorul terminal este de 158$ cu un contract de telefonie prin operatorul China Unicom.

Ramane sa mai asteptam cateva zile pentru a vedea daca informatiile oferite de Wang Jing celor de la Reuters se confirma, insa in cateva luni s-ar putea sa vedem in statistici ca un nou sistem de operare face concurenta iOS, Android sau Windows Phone. Chiar si daca terminalele propulsate de Baidu Cloud se vor comercializa doar in China, avand in vedere numarul lor, vor putea propulsa Baidu Cloud in clasamentele sistemelor de operare mobile.

Ce sistem de operare credeti ca va fi depasit prima data de chinezescul Baidu Cloud? iOS, Android sau Windows Phone?

Citește și: