Google a batut Microsoft… la bursa

, 03 Oct, 13:00

Apple conduce detasat topul celor mai valoroase companii din lume cu o valoare estimata de 624 milioane de dolari. Asta nu inseamna insa ca lupta pentru locul doi in topul companiilor de tehnologie nu trebuie sa fie acerba.

Google a batut Microsoft la bursa

La sfarsitul zilei de ieri de tranzactionare de la bursa din New York s-a confirmat o schimbare semnificativa in topul celor mai importante companii care isi desfasoara activitatea in domeniul IT. Google a depasit Microsoft si a ajuns pe locul al doilea, dupa Apple, in topul celor valoroase companii de IT pe actiuni. In final, Google a ajuns sa aiba o valoare a actiunilor de 249,1 miliarde dolari in timp ce Microsoft a stagnat la 247,2 miliarde dolari.

Google a inceput un trend ascendent al pretului pe actiune in urma cu aproximativ 3 luni, moment in care din ce in mai multi au inceput sa cumpere actiuni la acest gigant ce-si desfasoara activitatea in domenii precum motoare de cautare, advertising, sisteme de operare (Android si Chrome OS) si browsere (Chrome). De partea cealalata, Microsoft, desi incearca sa se reinventeze pe mai multe fronturi cu Microsoft Surface, Windows 8 sau motorul de cautare Bing, pretul actiunilor a stagnat o lunga perioada de timp.

Mai ramane sa vedem dupa lansarile pregatite pentru 26 octombrie daca Microsoft va face suficient de multe valuri incat sa-si recapete pozitia in piata.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Eu de vro 2 ani am incetat sa mai comparat Google cu Microsoft, mi s-a parut destul de clar ca cei de la Google au batut Microsoft.

Am auzit acum insa ca Facebook a batut Google la capitolul statistici deci practic nu pot decat sa spun ca-i revolutie.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail