Gartner confirma: Apple e cel mai mare cumparator de semiconductoare

Gartner confirma: Apple e cel mai mare cumparator de semiconductoare

apple-now

Lasand la o parte experienta celor de la Gartner de a realiza studii extrem de precise si importante, ultimele rezultate ale unuia dintre studiile recente sunt cel putin interesante.

Desi la ora actuala prezenta companiei Apple pe primul loc in lista cumparatorilor globali de semiconductoare nu este o surpriza teribila, mai interesanta este situatie de acum un an. Situatia a luat o turnura asa de radicala, incat in 2011 gigantul din Cupertino a facut salt catre primul loc de pe un detasat loc 3.

Apple a dobandit un detasat prim loc la sfarsitul lui 2011, dupa o explozie a achizitiilor de iPad 2 si MacBook Air, in conditiile in care in 2010 in topul de mai sus compania lui Steve Jobs, la momentul respectiv, era pe locul al treilea dupa Samsung si HP. Pe semiconductoare, diferenta procentuala dintre cei 2 ani a fost de 34,6%, cu precizarea ca initial vorbeam de 12,8 miliarde cheltuite pe acest domeniu, iar acum vorbim de 17,3 miliarde $.

Samsung s-a situat pe locul 2, cu o creste de 9,2% si 16,68 miliarde cheltuite, iar HP a cazut de pe primul loc pe 3, cheltuind doar 16,62 miliarde$.

Sa reuseasca oare in scurt timp Apple sa fie cel mai mare producator si de sisteme portabile? Tendintele asta confirma…

Citește și: