Fujifilm X-E1 – O noua camera din aceeasi serie, pentru entuziasti

Fujifilm X-E1 - O noua camera din aceeasi serie, pentru entuziasti

Fujifilm X-E1 a fost lansat oficial si la noi in tara in cursul zilei de ieri. X-E1 este de fapt fratiorul mai mic al lui X-Pro1, si desigur si varianta mai accesibila a producatorului, ce foloseste sistemul de lentile X. 

Fujifilm-E-X1

Fujifilm X-E1 este in esenta o versiune mai ieftina a lui X-Pro1, lansata in ianuarie 2012. Diferentele majosre dintre cele doua modele sunt viewfinder-ul hybrid, de o complexitate ridicata, de la X-Pro1, care la X-E1 a fost inlocuit cu unul electronic ce detine 2.36 milioane de puncte. Ecranul a fost redimensionat si el la o diagonala de 2.8 inch si i s-a scazut rezolutia la 460.000 puncte. Aceste modificari au permis crearea unui body mai redus in greutate si dimensiuni, asemanatoru cu FinePix X100 si competitorii sai directi Olympus E-M5 si Sony NEX-7.

Fujifilm X-E1 detine si o serie de elemente caracteristice unei camere semi-profesionale si anume conectorul pentru microfon de 2.5 inch si posibilitatea de a folosi un cablu pentru declansare. Folseste acelasi senzor ca si X-Pro1, si anume acel X-Trans CMOS de 16 Megapixeli si procesorul de imagine EXR Pro. X-EI are o plaja de ISO intre 200 si maxim 25600 si este disponibila in doua culori distincte ale body-ului, negru si argintiu. Acesta va putea fi achizitonat ca si body sau la kit cu un obiectiv zoom 18-55 mm. Obiectivul este de altfel primul zoom pentru montura de tip X de la Fujifilm si are o apertura de 2.8. Acesta poate fi folosit de asemenea si pentru X-Pro1 si va putea fi achizitionat separat.

Fijifilm X-E1 detine si o serie de accesorii ce pot fi achiztionate separat. Acestea includ o carcasa de piele pentru protectia aparatului, un adaptor M mount pentru alte tipuri de obiective Fujifilm, un grip sau trei modele de blitz special create pentru aceasta camera. Pretul este destul de maricel, 4399 Lei, insa s-ar parea ca dupa spusele altora isi merita banii. Ar fi interesanta o comparatie cu modelul similar de la Olympus si cu Sonxy NEX 7.

Fujifilm X-E1 Camera

 

Citește și:
Etichete: