27 apr. 2012 | 16:44

Facebook cocheteaza cu ideea unei noi aplicatii pentru Windows Phone

ACTUALITATE
Facebook cocheteaza cu ideea unei noi aplicatii pentru Windows Phone

facebookwindows

Este evident ca in 9 din 10 teste platforma Windows Phone are o integrare cu activitatea desfasurata pe Facebook mult mai buna decat in cazul Android sau iOS.

Dezvoltata de Microsoft, o particularitate zic eu destul de dubioasa, aplicatia Facebook for Windows Phone in urmatoarea sa versiune – 2.5 va include o serie de functii care, desi sunt considerate de baza, au lipsit pana acum de pe platforma companiei din Redmond.

Printre altele, noua aplicatia va veni cu posibilitatea de a tagui persoane din diverse imagini sau locuri, va lasa doritorii sa stearga posturi si comentarii, va permite celor care vor sa navigheze pe internet sa faca in sfarsit click pe link-urile dintr-un post si nu in ultimul rand, va veni cu cea mai banala functie, aceea de a da Like la commenturi. Pe langa detalii ca cele mentionate mai sus, vor beneficia de actualizari si paginile in care sunt afisate poze. Tot acum, sistemul de mesaje instant va avea o interfata actualizata de tip Metro si va oferi posibilitate discutiilor in thread-uri.

Chiar daca lipsa unor functii de baza in aplicatia de Facebook pentru portabilele cu Windows Phone este destul de dezavantajoasa in general, dubios e ca intr-o astfel de situatie Microsoft, ca dezvoltator, s-ar putea sa aiba mai mult de pierdut. Cel mai evident exemplu este ca aplicatia de Android a fost actualizata prima, in urma cu o saptamana, in timp ce aplicatia de iOS oricum are extrem de putin de lipsuri.

Desi este de laudat efortul celor de la Microsoft de a ajuta companii precum Facebook sa-si porteze aplicatiile pe platforma din pacate pe termen lung o astfel de tehnica s-ar putea sa nu functioneze. Vezi de exemplu Rovio, compania din spatele Angry Birds care, dupa ca a acceptat ajutorul inginerilor de la Microsoft pentru a-si porta prima aplicatie pe WP, in cazul Angry Birds Space nici macar nu a mai luat in calcul posibilitatea unei versiuni pentru aceasta platforma.

Apropo, aplicatia de care am vorbit mai sus va fi disponibila in curand. Cei de la Microsoft se pare ca mai au cateva mici probleme de rezolvat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele