Este acesta cel mai bun sistem de control prin gesturi?

Este acesta cel mai bun sistem de control prin gesturi?

Este oare acesta cel mai bun sistem de control prin gesturi a unui computer?

Senzor Leap Motion

Din cate stim, sistemul de control prin gesturi al unui computer este cel mult rudimentar in prezent. O companie nou infiintata cu sediul in San Francisco a anuntat de curand un astfel de produs si precizeaza ca este de 200 de ori mai precis decat orice alt produs similar de pe piata. Mai mult decat atat se vehiculeaza un pret de doar 70 de dolari pentru varianta finala.

Compania intentioneaza sa lanseze acest dispozitiv in cursul anului viitor.

Precizia obtinuta este de o sutime de milimetru, datorita faptului ca tehnologia Leap Motion foloseste un modul USB cu un senzor special, controlat de o interfata software proprietara, spune CNET. Dispozitivul monitorizeaza o zona de aproximativ 0,11 metri cubi si poate identifica degetele de la o mana sau chiar si obiecte ce se afla in raza acestuia.

„Ne dorim sa existe aplicatii revolutionare care transforma in mod fundamental modul in care oamenii interactioneaza cu sistemul lor de operare sau pe internet. Scopul nostru este transformarea modului in care se interactioneaza cu computerele,  la fel cum a facut-o si mouse-ul la vremea sa, acest lucru insemnand ca aceasta realizare va afecta pe toata lumea, de la utilizatorii  simpli pana la cei mai avansati pe care ii are tehnologia de calcul.” precizeazaMichael Buckwald, CEO-ul companiei Leap Motion.

Exista multe idei de implementare pentru acest produs, probabil una dintre cele mai revolutionare ar fi in medicina, unde poate ajuta un medic sa realizeze o operatie mult mai precis. Clipul de mai jos poate sa va lamureasca pe deplin in ce consta aceasta tehnologie.

Citește și: