07 mai 2012 | 13:12

Disney Touche: Touch-ul e complet reinventat!

ACTUALITATE
Disney Touche: Touch-ul e complet reinventat!

Disney Lab

Precizia ecranelor sensibile la atingere a ajuns la un nivel inimaginabil in urma cu doar 6 ani, dar asta nu inseamna ca nu mai pot fi descoperite multe lucruri in acest domeniu.

Disney Research a dezvoltat Touche, incercand sa schimbe radical notiunea de sensibilitate la atingere si, mai mult decat atat, sa o distanteze considerabil de ideea exclusiva de ecran. Functionand prin detectarea unei plaje sporite de frecvente simultan, Touche este un upgrade semnificativ fata ecranele capacitive clasice. Totul se rezolva cu un singur senzor, nefiind necesare suprafete intregi pline cu senzori. Datorita simplitatii acestui aspect, suprafete neobisnuite pot deveni sensibile la atingere, inclusiv lichide.

Si corpul uman poate fi folosit pentru a receptiona gesturi pe care ulterior sa le transmita wireless unui aparat, precum un smartphone sau MP3 player. Un aspect important, care pana acum era imposibil, se refera la numarul gesturilor pe care le poate interpreta noua tehnologie, inclusiv strangerea unui maner de usa diferentiat de o prindere cu doua degete.

Clipul de mai jos, care infatiseaza cateva scenarii de utilizare si mai ales nivelul avansat al cercetarii, este cel putin impresionant.

Daca va pricepeti la fizica, sau pur si simplu vreti sa va testati cunostintele de limba engleza, intreaga lucrare din spatele tehnologiei Touche este disponibila online in format PDF aici.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele